Situl Inspectoratului Scolar al Judetului Galati

Contractul colectiv de munca - Capitolul 2

CAPITOLUL II

ÎNCHEIEREA, MODIFICAREA, SUSPENDAREA SI ÎNCETAREA CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA

            Art.9 (1)  Prezentul contract colectiv de munca se încheie pe o durata de un an si intra în vigoare la data înregistrarii acestuia, cu posibilitatea de prelungire.

            (2) Daca contractul nu este denuntat de nici una dintre parti cu minimum 60 de zile înainte de data expirarii sau daca nici una dintre parti nu are initiativa renegocierii lui, contractul se prelungeste automat pe o perioada de un an.

Art.10 (1)  Clauzele prezentului contract colectiv de munca pot fi modificate pe parcursul executarii lui, ori de câte ori convin partile semnatare, în conditiile legii.

(2)  În temeiul art. 31 alin. (1) din Legea nr. 130/1996, republicata, fiecare sindicat semnatar poate cere modificarea prezentului contract numai cu acordul scris al celorlalte sindicate semnatare.

(3)  Cererea de modificare se aduce la cunostinta celeilalte parti, în scris, cu cel putin 30 de zile înainte de data propusa pentru începerea negocierii.

(4)  În perioada de depunere a cererii de modificare si pe perioada negocierii, Inspectoratul Scolar Judetean- Galati se obliga sa nu initieze si sa nu emita acte normative si/sau administrative cu caracter normativ care sa încalce prevederile prezentului contract colectiv de munca si sa nu efectueze concedieri colective din motive neimputabile salariatilor. Sindicatele semnatare ale prezentului contract colectiv de munca se obliga sa nu declanseze conflicte de interese, conform Legii nr.168/1999.

(5) Modificarile aduse contractului colectiv de munca se comunica în scris Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala- Galati si devin aplicabile de la data înregistrarii la aceasta.

Art.11. Aplicarea contractului colectiv de munca poate fi suspendata prin acordul de vointa al partilor sau în caz de forta majora.

Art.12. Prezentul contract colectiv de munca înceteaza :

- la împlinirea termenului pentru care a fost încheiat, daca partile nu convin la prelungirea aplicarii acestuia;

- prin acordul partilor.

Art 13  (1)  Pentru rezolvarea problemelor care apar în aplicarea prevederilor prezentului contract colectiv de munca, partile convin sa constituie comisii paritare la toate nivelurile –  inspectorate scolare, unitati si institutii de învatamânt prevazute în anexa 5, care sunt împuternicite sa interpreteze prevederile contractelor colective de munca, în functie de conditiile concrete, la solicitarea uneia dintre parti.

(2)  Hotarârile comisiilor paritare sunt obligatorii pentru parti.

(3) Atributiile, componenta, organizarea si functionarea comisiilor paritare sunt stabilite prin regulamentul anexa la prezentul contract colectiv de munca.

(4) În cazurile în care comisia paritara nu va solutiona problemele care apar în aplicarea prezentului contract în termen de 15 zile de la data întrunirii, sindicatele semnatare au dreptul de a se adresa instantelor judecatoresti, în conformitate cu prevederile legale.

Art.14  (1)  Executarea prezentului contract este obligatorie pentru parti.

            (2)  Neîndeplinirea obligatiilor asumate prin prezentul contract colectiv de munca precum si din legislatia în vigoare atrage raspunderea partilor care se fac vinovate de aceasta.

 

Ultimele evenimente

  • 28.02.2012 - S-a publicat graficul derularii etapei transfer prin restrangere de activitate pentru anul scolar 2012-2013 Detalii ...

  • 28.02.2012 - In perioada 5 martie 2012 - 16 martie 2012 se deruleaza prima etapa de inscriere la clasa pregatitoare si clasa I Detalii ...

  • 28.02.2012 - Scolile cuprinse in programul Internet in scoala ta, care nu depun documentele financiare solicitate pana la 29 martie 2012, vor pierde calitatea de scoala beneficiara a acestui program Detalii ...


Pozitionare  : Home Programe FARA CATEGORIE Contractul colectiv de munca - Capitolul 2

Numar de vizitatori unici pe acest site